Hei!
Olen taidemaalari Aarno Ahtajan vanhin tyttärentytär ja haluan aluksi tutustuttaa sinutkin taiteilijaan lyhyesti.

Aarno Veli Ahtaja syntyi Turussa 21.10.1898 ja kuoli Helsingissä 5.3.1978. Taideopintojen jälkeen hän toimi opettajana taideteollisessa korkeakoulussa 1940-1952. Taiteellinen esikuva oli A.W. Finch. Maalaustyyli kehittyi kuitenkin omanlaisekseen, lähinnä se muistuttaa impressionismia. Maisemat Suomen Lapista aina Välimerelle asti välittyivät hänen lukuisissa maalauksissaan. Isoisä oli tuottelias maalari ja hänellä oli vahva työn ilo ja palo. Erityisesti hän ihaili Ruoveden kesäisiä maisemia, joita hän ikuisti kesäpaikkansa rannassa maalaten. Kaupunkikuvista tunnettuja ovat mm. Loviisan pittoreskit katukuvat. 1962 hänet palkittiin Pro-Finlandia mitalilla. (Wikipedia A.Ahtaja)

Blogiarkisto

Juhlagalleria - tiistai 18.10.2016

Aarno Ahtaja, Männyt, 1972, öljy 59 x 71

"Sain mahdollisuuden katsoa useita Aarno Ahtajan maalauksia samalla kertaa ja niiden joukosta tämä
”Männyt” taulu nousi esille ja päätin ostaa sen. Taulussa on ainutlaatuinen tunnelma, avartava ja rauhoittava. Pohjalaiselle metsä on paikka minne mennä, kun pitää saada purettua työviikon paineita ja ongelmia sekä saada akut ladattua uusia haasteita varten. Pohjalainen liikkuu metsässä yleensä yksin koska ei ole puhuvaa sorttia – ”Männyt” välittää tunnelman, jonka voi aistia puhumatta mitään."


"Jag fick möjligheten att titta på flera av Aarno Ahtajas målningar på en gång och denhär tavlan - ”Tallarna” - skiljde sig genast ur mängden eftersom den har ett formspråk som talar till en österbottning. Skogen är en plats för att gå igenom och klara ut den gångna veckans prövningar och bekymmer och för att ladda batterierna för nya prövningar. En österbottning rör sig oftast ensam i skogen eftersom han inte är speciellt talför – ”Tallarna” förmedlar en känsla som kan upplevas utan vi behöver beskriva den."

– Prof Christer Carlsson, Kaarina | St Karins

Galleriaan tästä, ole hyvä.