Hei!
Olen taidemaalari Aarno Ahtajan vanhin tyttärentytär ja haluan aluksi tutustuttaa sinutkin taiteilijaan lyhyesti.

Aarno Veli Ahtaja syntyi Turussa 21.10.1898 ja kuoli Helsingissä 5.3.1978. Taideopintojen jälkeen hän toimi opettajana taideteollisessa korkeakoulussa 1940-1952. Taiteellinen esikuva oli A.W. Finch. Maalaustyyli kehittyi kuitenkin omanlaisekseen, lähinnä se muistuttaa impressionismia. Maisemat Suomen Lapista aina Välimerelle asti välittyivät hänen lukuisissa maalauksissaan. Isoisä oli tuottelias maalari ja hänellä oli vahva työn ilo ja palo. Erityisesti hän ihaili Ruoveden kesäisiä maisemia, joita hän ikuisti kesäpaikkansa rannassa maalaten. Kaupunkikuvista tunnettuja ovat mm. Loviisan pittoreskit katukuvat. 1962 hänet palkittiin Pro-Finlandia mitalilla. (Wikipedia A.Ahtaja)

Blogiarkisto

Juhlagalleria

Suomen tulevan juhlavuoden kunniaksi olemme koonneet taiteilija Aarno Ahtajan syntymäviikolle Juhlagallerian. Juhlagallerian julkaisuissa taiteilijan tai hänen työnsä ystävät ympäri Suomen ovat valinneet itseään puhuttelevan työn, perustelevat valintansa ja kertovat yhteyksistään taiteilijaan ja tauluihin.

Juhlagalleria aukeaa maanantaista sunnuntaihin 17–23.10.2016. Joka aamu kello 10 tullaan näkemään yhden henkilön valitsema työ ja pieni tarina valinnan taustasta.

Aarno Ahtajan syntymästä tulee 21.10.2016 kuluneeksi 118 vuotta, mutta vielä löytyy ihmisiä jotka ovat tavanneet hänet ja muistavat hänen työnsä.

Nautittavaa juhlaviikkoa!

Galleriaan tästä, ole hyvä.